Lokaal netwerk na Veilig Thuis

Lokaal netwerk na Veilig Thuis

Toezicht Sociaal Domein (TSD) onderzoekt in 2018 en 2019 de hulpverlening voor cliënten die na een melding bij Veilig Thuis zijn verwezen naar het lokale netwerk van een gemeente. Dit betreft zowel gezinnen met kinderen als huishoudens zonder kinderen. TSD onderzoekt of de veiligheid na doorverwijzing naar het lokale netwerk geborgd is en passende hulp wordt verleend. Daarbij heeft TSD aandacht voor goede voorbeelden en werkzame elementen die ook voor andere hulpinstanties kunnen bijdragen aan effectieve hulp.

Met het onderzoek wil TSD bijdragen aan het borgen van veiligheid voor cliënten en een effectieve werkwijze door de hulpinstanties. Per Veilig Thuis regio zullen de resultaten aan betrokken instanties en gemeenten teruggekoppeld worden.

Rapportages

In het tweede kwartaal van 2018 is het onderzoek gestart in de provincie Zeeland, in de gemeenten Terneuzen, Tholen en Vlissingen. In het derde kwartaal van 2018 onderzocht TSD gemeenten in de regio Zuid-Limburg, Brunssum, Heerlen en Kerkrade.
In 2019 onderzoekt TSD:

  • Gelderland-Zuid: Nijmegen, Wijchen en Zaltbommel
  • Friesland: De Fryske Marren, Weststellingwerf en Leeuwarden
  • Zuidoost-Brabant: Eindhoven, Someren en Helmond
  • Noord en midden Limburg: Venlo, Roermond en Beesel

De lokale rapporten kunt u, zodra ze aangeboden zijn aan de betreffende gemeente, vinden onder de kop Documenten bovenaan deze pagina.
De eindresultaten van het gehele onderzoek zullen naar verwachting begin 2020 gepubliceerd worden.