Praktische handreiking aanpak en samenwerking zorgfraude

Hoe richt u als gemeente de aanpak van zorgfraude in? En met welke partijen kunt op welke manier samenwerken? Toezicht Sociaal Domein, VNG Naleving, Informatieknooppunt Zorgfraude en de gemeenten Amsterdam, Noordoostpolder en Zoetermeer ontwikkelden hiervoor een praktische handreiking.

Deze handreiking is ontwikkeld in het Programma Sociaal Domein, in het traject “vernieuwing integraal toezicht”,  waarin Rijk en gemeenten samen met professionals werken aan betere hulp aan (kwetsbare) mensen.

Nelleke Verdonk, projectcoördinator bij Toezicht Sociaal Domein, vertelt in een video waarom deze handreiking is ontwikkeld en zij gaat in grote lijnen in op de inhoud. De video is terug te vinden op de site van de VNG. Hier kunt u ook de handreiking downloaden wanneer u een account heeft bij de VNG.